+31 (0)624 661 517 info@penta-adviesgroep.nl

Arbeidshygiëne fysieke belasting

Wat is fysieke belasting?

Een werkgever is verplicht te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek voor werknemers. Als onderdeel van de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) moet een werkgever ook de blootstelling aan fysieke belasting beoordelen. Er wordt dan veel aandacht besteed aan fysieke belasting op het werk. Echter, wat is fysieke belasting precies? Fysieke belasting is een brede term die doelt op elke lichamelijke inspanning, van zitten aan een bureau tot zware dozen tillen. An sich is fysieke belasting dus geen probleem, aangezien elke werknemer hier mee te maken heeft. Echter is het opletten geblazen wanneer u bepaalde handelingen langdurig of frequent uitvoert. Hierbij gaat belasting over tot fysieke over- of onderbelasting met vaak gezondheidsklachten als gevolg.

Onderzoek de fysieke belasting bij uw werknemers

Als werkgever is het uw plicht om risico’s op de werkvloer te identificeren. Een deel hiervan is onderzoeken wat de fysieke belasting van uw medewerkers is en zorgen dat deze binnen aanvaardbare perken blijft. Zodra de risico’s gekend zijn, moet u namelijk passende maatregelen treffen. Penta Advies Groep staat u hierin tijdens elke stap bij, beoordeelt de situatie en stelt een praktisch plan op. Dit heeft een veiligere werkvloer als gevolg en een gezondere omgeving voor uw werknemers. Een veilige fysieke belasting leidt bovendien tot minder ziekteverzuim en een betere productiviteit.

Wat kan Penta voor U doen?

  • Uitvoeren verdiepende RI&E-fysieke belasting
  • Beoordelen van fysieke belasting op de werkplek

Uw partner voor aangename arbeidsomstandigheden

Onderzoek de fysieke belasting van uw medewerkers met Penta Advies groep. Ontvang gedegen advies en een praktisch plan van aanpak. Neem contact met ons op voor een afspraak via het contactformulier of bel 06 24661517. We helpen u graag om uw arbeidsomstandigheden verbeteren.

Wanneer u een vraag heeft of de behoefte aan de inzet van een adviseur van Penta,
bel naar +31 (0) 6 24661517 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Contact

Home » Arbeidshygiëne fysieke belasting

Wat is de fysieke belasting van uw werknemers? Hoe vermijdt u gezondheidsproblemen en spierklachten bij uw medewerkers? Wat zijn de risico’s op de werkvloer van uw bedrijf en hoe zorgt u voor een veilige werkomgeving? Ontdek het antwoord op al deze vragen en meer met behulp van Penta Advies Groep. De uitgebreide kennis rond veiligheidskunde wordt veelvuldig gedeeld met de partners. Zo kan er een veilige en productieve werkomgeving gecreëerd worden.