+31 (0)624 661 517 info@penta-adviesgroep.nl

Veiligheid

VCA

Als aannemer krijgt u steeds vaker de vraag of u VCA-gecertificeerd bent. Veel opdrachtgevers stellen dit zelfs als voorwaarde. Maar waar staat VCA eigenlijk voor?

VGM Checklist Aannemers

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeerd op hun VGM-beheersysteem. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het Vca-certificaat verplicht gesteld.

Voor wie?

Vca-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden
op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties.

Wat kan Penta voor U doen?

  • QuickScan aan de hand van de VCA checklijst
  • Opstellen VCA-handboek, relevante procedures en werkinstructies;
  • Begeleiden naar certificering VCA*, VCA**, VCA-P, VCA-O;

Wat kan Penta voor U doen?

  • QuickScan aan de hand van de ISO 45001 checklijst
  • Opstellen Veiligheidsmanagementsysteem met digitaal handboek, relevante procedures en werkinstructies;
  • Begeleiden naar certificering ISO 45001

ISO 45001

ISO 45001 is dé managementsysteemnorm voor Gezond & Veilig Werken en sluit aan bij de High Level Structure van ISO. De HLS maakt het onder andere mogelijk om systemen gemakkelijker te integreren en audits voor de diverse managementsysteemnormen te combineren. Omdat ISO 45001 deze structuur volgt zal die goed aansluiten op ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement en ISO 14001 voor milieumanagement. Op die manier kunnen organisaties hun geïntegreerde KAM-systeem volledig op ISO-normen baseren. ISO 45001 vervangt OHSAS 18001.

ISO 45001 is bedoeld voor alle organisaties die willen waarborgen dat zij voldoen aan wet- en regelgeving en die systematisch willen werken aan het verbeteren van hun arbeidsomstandigheden. ISO 45001 is van toepassing op alle typen organisaties, ongeacht aard en omvang.

Wanneer u een vraag heeft of de behoefte aan de inzet van een adviseur van Penta,
bel naar +31 (0) 6 24661517 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Contact

Home » Certificering » Veiligheid

Als u een hogere veiligheidskundige nodig heeft kunt u terecht bij Penta Advies Groep. Ons professionele personeel is op verschillende plaatsen inzetbaar. Doordat er op detacheringbasis wordt gewerkt, hebben zij uiteenlopende organisaties van binnen gezien. Deze ervaring nemen zij mee naar elk project. Daarbij zijn ze zeer flexibel; de hogere veiligheidskundige zal snel de nodige informatie vergaren om aan de slag te kunnen.