+31 (0)624 661 517 info@penta-adviesgroep.nl

Hogere Veiligheidskundige HVK

De inzet van een hogere veiligheidskundige

Een hogere veiligheidskundige van Penta Advies Groep helpt u niet alleen op het gebied van arbeidsomstandigheden maar zorgt er ook voor dat u zelf verder kan met het advies. Wij kijken altijd naar uw praktijkinformatie, want regels op papier worden niet altijd nageleefd of blijken soms in de praktijk niet te werken. Op de werkvloer is goede veiligheid belangrijk om ongelukken te voorkomen. Arbeidsongevallen zorgen vaak voor onnodig ziekteverzuim. Vaak had een ongeval voorkomen kunnen worden als de regels in acht genomen waren, een hogere veiligheidskundige helpt u dit te bewerkstelligen. Naast veiligheid richten wij ons ook op het adviseren bij welzijn en gezondheid. We stellen samen met u een praktisch plan op die de arbeidsomstandigheden zo verbeteren dat ziekteverzuim drastisch wordt teruggedrongen.

Het uitbrengen van HVK advies

Doordat onze veiligheidskundigen bekend zijn met uiteenlopende praktijksituaties kunnen zij vanuit kennis en ervaring HVK advies op maat leveren. Iedere werksituatie verschilt en vraagt om een specifieke aanpak. In Nederland heeft u als organisatie veel regels te volgen. Wij helpen u met het doorkruizen van het doolhof van alle juridische procedures en wetten. Een HVK advies van Penta Advies Groep leidt bij naleving altijd tot een verbeterde veiligheid in de praktijk waarbij u alles volgens de regelgeving uitvoert.

Een MVK of HVK inhuren om de veiligheid te verbeteren

Onze hogere veiligheidskundigen zoeken naar langdurige oplossingen die in de praktijk werken. U krijgt van ons niet alleen een papieren handleiding maar u leert zelf de veiligheid verbeteren. Samen met u bespreken we uw huidige problemen en wensen. Om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren bekijkt onze MVK of HVK eerst de huidige manier van werken. Daarbij wordt de leidinggevende, werknemers maar ook de omgeving onderzocht. Samen met de leidinggevenden en werknemers bespreken we hoe we de veiligheid dan kunnen verbeteren. Een MVK of HVK is bij ons op projectbasis in te huren om u te begeleiden in het vervolgproces of u tijdens een project van dienst te zijn.

Wat kan Penta voor U doen?

  • Opstellen en beoordelen VGM-plannen, jaarplannen, beleidsplannen, bouwveiligheidsplannen, BLVC-plannen enz.
  • Opstellen VBS, PBZO-documenten, en overige documenten en systemen volgens de BRZO Seveso III richtlijn
  • Uitvoeren en begeleiden van ontwerpstudies zoals HazOp en FMEA
  • Ongevalsonderzoek volgens verschillende methodieken zoals SOAT, RCA (Rootcause analysis)
  • Risicomanagement volgens RISMAN-methode
  • Opstellen Arbobeleid
  • Onderhouden contacten diverse stakeholders, overheden en Inspectie SZW
  • Divers veiligheidskundig advies verlenen en het verzorgen van trainingen, voorlichting en presentaties.

Het algemeen welzijn op de werkvloer verhogen

Door te investeren in mensen en omstandigheden krijgt u gemotiveerde werknemers die plezier in hun werk hebben. Dit leidt vanzelfsprekend tot hogere resultaten en uiteindelijk is dat goed voor de inkomsten van uw bedrijf. Penta Advies Groep verbetert met haar praktische adviezen het welzijn op werkvloer. Wilt u ons inschakelen voor MVK of HVK advies? Neem dan contact met ons op via 06 24661517.

Wanneer u een vraag heeft of de behoefte aan de inzet van een adviseur van Penta,
bel naar +31 (0) 6 24661517 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Contact

Home » Projectbegeleiding » Hogere Veiligheidskundige HVK

Als u een hogere veiligheidskundige nodig heeft kunt u terecht bij Penta Advies Groep. Ons professionele personeel is op verschillende plaatsen inzetbaar. Doordat er op detacheringbasis wordt gewerkt, hebben zij uiteenlopende organisaties van binnen gezien. Deze ervaring nemen zij mee naar elk project. Daarbij zijn ze zeer flexibel; de hogere veiligheidskundige zal snel de nodige informatie vergaren om aan de slag te kunnen.