+31 (0)624 661 517 info@penta-adviesgroep.nl

Risicoanalyse agressie en geweld

Een werkgever is verplicht te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek voor werknemers. Als onderdeel van de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) moet een werkgever ook de blootstelling aan psychosociale arbeidsbelasting beoordelen (Arbobesluit artikel 2.15).

We leven in een maatschappij waarbij sommige mensen direct en erg primair kunnen reageren wanneer ze ergens niet mee eens zijn. Ook bij het werk kunnen we hiermee geconfronteerd worden. Denk in eerste instantie aan verbale agressie, maar dit kan in sommige organisaties zomaar escaleren naar fysieke agressie. Bijvoorbeeld in branches zoals de Geestelijke gezondheidszorg, jeugdbescherming, maar ook ambulancepersoneel. Zij worden toch regelmatig bedriegt, bespuugd of erger. Wat doen we ermee en hoe groot is het risico dat het escaleert?

Je denkt dan niet direct aan de Hogere veiligheidskundige of Arbeidshygiënist die iets voor je zou kunnen betekenen. Echter bij Penta-adviesgroep kunnen we wel iets voor je betekenen. We kunnen een risicoanalyse voor je uitvoeren en voorzien van nuttige aanbevelingen. Op persoonsniveau, maar ook organisatieniveau. Wij hebben veel ervaring met PSA (psychosociale
arbeidsbelasting) vraagstukken.

Wat kan Penta voor u doen?

  • Uitvoeren van een risicoanalyse agressie en geweld

Wanneer u een vraag heeft of de behoefte aan de inzet van een adviseur van Penta,
bel naar +31 (0) 6 24661517 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Contact

Home » Risicoanalyse agressie en geweld

Uw medewerkers kunnen tijdens hun werk geconfronteerd worden aan (verbale) agressie en geweld. Zeker in deze wereld waar Social Media soms a-Social Media kan zijn. U loopt als werkgever het risico dat uw medewerkers ziek thuis gaan zitten wanneer zij worden geconfronteerd met dit grensoverschrijdend gedrag. De experts van Penta kunnen voor u een Risicoanalyse agressie en geweld uitvoeren en u voorzien van pragmatische adviezen die u als werkgever, maar vooral uw medewerker kunnen helpen.