+31 (0)624 661 517 info@penta-adviesgroep.nl

VGM plan uitvoeringsfase

Bij het tot stand komen van bouwwerken (artikel 2:28 t/m 2.35 arbeidsomstandighedenbesluit) is een VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) plan noodzakelijk. Maar wat houdt zo’n plan nu precies in en wanneer bent u genoodzaakt deze op te (laten) stellen?

De VCA beschouwt een werk als een project, en bij een project wordt een projectplan gemaakt in de vorm van een VGM plan. Een dergelijk plan is verplicht als aan minimaal 1 van onderstaande eisen wordt voldaan:

  1. De activiteit duurt meer dan 30 mandagen en er zijn meer dan 20 medewerkers betrokken bij de realisatie van deze activiteit (inclusief onderaannemers);
  2. De activiteit duurt meer dan 500 mandagen;
  3. Bij bijzondere risico’s vermeld in bijlage II van het Arbobesluit zoals werken in de nabijheid van hoogspanningskabels, kans op bedelving, werken op hoogte enz.

Penta Advies Groep kan uw zorgen uit handen nemen door het VGM projectplan uitvoeringsfase op te stellen of te toetsen aan wet- en regelgeving. Bij een toetsing krijgt u een helder advies over het aanpassen van punten, advies op maat waar u mee verder kan!

Het VGM projectplan uitvoeringsfase wordt gemaakt door de uitvoerende partij/aannemer of de opdrachtgever.

Wat kan Penta voor U doen?

  • Opstellen van een VGM projectplan uitvoeringsfase die voldoet aan de wet- en regelgeving;
  • Toesten van uw VGM projectplan uitvoeringsfase aan de hand van de geldende wet- en regelgeving;
  • Begeleiden voor het opstellen van VGM projectplan uitvoeringsfase, zodat u ze in de toekomst volledig zelf kunt maken.

Waarom Penta?

  • Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in alle branches;
  • Al onze adviseurs zijn MVK of HVK en hebben HBO opleidingen of werk- en denkniveau;
  • Penta hanteert een vaste lage prijs voor het opstellen en toetsen van de plannen of een zeer scherp uurtarief op regiebasis voor de begeleiding.

Wanneer u een vraag heeft of de behoefte aan de inzet van een adviseur van Penta,
bel naar +31 (0) 6 24661517 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Contact

Home » Veiligheid » VGM plan uitvoeringsfase